№: 1
ID картки працівника:
46864
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
4443479
Фізична особа. ПІБ:
Сидорук Світлана Володимирівна
Фізична особа. Дата народження:
26.03.1988
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Жіноча
Початок роботи в закладі:
01.09.2012
Дата початку стажу:
01.09.2012
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
-
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
8
Відомості про підвищення кваліфікації:
Підвищення кваліфікації (стажування)
Art хостел-готель «Адреналін» ФОП Фещук Ю. О.
(180 год/ 6 кредитів),
№7/10.06.2021, сертифікат.

Онлайн-стажування в Health Resort@Medical Spa Aquapark Panorama Morska (Польща)
з 10.01. 2023 р. по 10.03.2023 р.
(сертифікат)
Сертифікат, який підтверджує достатньо високий рівень володіння іноземною мовою,
Луцький НТУ (англійська-161 академічна
година, рівень В2, у 2020 році)

Міжнародне стажування у рамках Міжнародного науково- практичного симпозіуму «Освіта, наука та культура України в світі: мобільність, глобалізація, інклюзія» та пройдено он-лайн (30 год)., сертифікат.

Стажування у Жешівському університеті (Польща) за міжнародною грантовою програмою «CEPUS»
(1 кредит, 30 год), липень 2022 р
Сертифікат від 30.07.2022р Стажування у Жешівському університеті (Польща) за міжнародною грантовою програмою «CEPUS»
(1 кредит, 30 год), липень 2022 р
Сертифікат від 30.07.2022р
Останні зміни в ЄДЕБО:
17.05.2023 12:36
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    1. Сидорук С.В. , Матвійчук Л.Ю., Лепкий М. І. Особливості стратегічної діагностики сфери Horeca у військовий період. "Інновації та технології в сфері послуг і харчування" Випуск № 2 (8), 2023, 5-11.
    2. Сидорук, С. (2023). Стратегічний вектор організації доступних подорожей для людей з обмеженими можливостями в сфері обслуговування. Товарознавчий вісник, 1(16), 274-285. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-23
    3. Matviichuk, L., Lepkyi, M., Dashchuk, Y., Sydoruk, S., & Mezentseva, I. (2023). Approach to formation of enogastronomic tourism based on the geographical indication system. Journal of Geology, Geography and Geoecology, 31(4), 689-701. https://doi.org/https://doi.org/10.15421/112265 (Web of Science Core Collection)
    4. Сидорук С. В. Прикладний характер особливостей транспортного перевезення туристів інклюзивного типу // «Review of transport economics and management». – Дніпро: Дніпровський національний університет залізничного транспорту ім. ак. В. Лазаряна, 2020. – Вип. 2 (18). – С. 116-125. (0,15 д.а.)
    5. Дащук Ю., Матвійчук Л., Лепкий, М., Сидорук С. (2021). Фінансування сфери культури, туризму та креативних індустрій в Україні: можливості та перспективи. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. 5(40), 620–630. https://fkd.ubs.edu.ua/index.php/fkd/article/view/3427 (Web of Science).
    6. Матвійчук, Н., Коленда, Н., Стащук, О., Теслюк, С., Сидорук, С. (2021). Правове забезпечення бюджетного фінансування природоохоронної діяльності в Україні. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 3(38), 465–473. https://doi.org/10.18371/fcaptp.v3i38.237479 ( Web of Science).
    7. Сидорук, С. (2022). Експертиза якості обслуговування людей з обмеженими можливостями у сучасному готельно-туристичному просторі.
    Товарознавчий вісник, 2(15), 114-123. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-10
    8. Дащук Ю.Є., Лепкий М.І., Cидорук С.В. (2020). CECHY WSPARCIA FINANSOWEGO PAŃSTWA DLA INICJATYW Z OBSZARU KULTURY, TURYSTYKI I PRZEMYSŁU KREATYWNEGO NA UKRAINIE FEATURES OF STATE FINANCIAL SUPPORT FOR INITIATIVES IN
    THE FIELD OF CULTURE, TOURISM AND CREATIVE INDUSTRIES IN UKRAINE. Gospodarka i finance. Zeszyt 10. Wspolczesne problemy finansowe w wymiarze krajowym i miedzynarodowym. Kielce: Drukarnia Cyfrowa COMPUS. P. 101-113.
    9. Матвійчук Л.Ю., Барський Ю.М., Лепкий М.І., Сидорук С.В., Сурова Н.М. (2020). WSPARCIE FINANSOWE PRZEMYSŁU TURYSTYCZNEGO UKRAINY W WARUNKACH PANDEMII FINANCIAL SUPPORT OF THE UKRAINIAN TOURISM INDUSTRY OF DURING THE PANDEMIC. Gospodarka i finance. Zeszyt 10. Wspolczesne problemy finansowe w wymiarze krajowym i miedzynarodowym. Kielce: Drukarnia Cyfrowa COMPUS, 2020. P. 113-123.

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    Сидорук С.В. Стратегічний менеджмент та маркетинг HORECA. Готельно-ресторанна справа: навчальний посібник для аудиторної та позааудиторної роботи студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа / автори: Матвійчук Л.Ю., Чепурда Л.М., Лютак О.М., Сидорук С.В.,.Смаль Б.А., Лепкий М.І., Подоляк В.М., Зубехіна Т.В, Громик О.М., Дащук Ю.Є. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2023. – 356 с. – С.75-135
    Сидорук С.В.Розвиток музейного туризму в Україні та світі як важливого елемента індустрії гостинності. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі [кол. монографія] / за ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Видання восьме. – Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2022. – 340 с.
    Сидорук С.В. Аналітичне дослідження елементів туристичного бренду міста Луцька. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі [кол. монографія] / за ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Видання сьоме. – Луцьк: ІВВ ЛНТУ, 2021. – 320 с.
    Сидорук С.В., Куцай Н.С. Аналіз та оцінка управлінської діяльності готельних закладів. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі [кол. монографія] / за ред. проф. Матвійчук Л.Ю. Видання шосте. – Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2020. – 320 с.
    Сидорук С.В. Концептуальні підходи до організації та діяльності туристичних кластерів / За заг.ред.І.В. Давиденко і О.Л. Михайлюк. К.: ФОП Гуляєва В.М., 2020. – 497 с.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    Стратегічний менеджменті та маркетинг HoReCa [Текст] : Методичні вказівки до практичної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно- ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. С. В. Сидорук. – Луцьк : Луцький НТУ, 2022. – 28с.
    Стратегічний менеджменті та маркетинг HoReCa [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. С. В. Сидорук. – Луцьк : Луцький НТУ, 2022. – 120с.
    Стратегічний менеджменті та маркетинг HoReCa [Текст] : Методичні вказівки до самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно- ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. С. В. Сидорук. – Луцьк : Луцький НТУ, 2022. – 18с.
    Методичні вказівки до проходження переддипломної практики для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. Сидорук С. В.,Матвійчук Л.Ю.– Луцьк : Луцький НТУ, 2022. – 24с.
    Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи магістра для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми Готельно-ресторанна справа галузі знань 24 «Сфера обслуговування» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання / уклад. С.В. Сидорук, Матвійчук Л.Ю.– Луцьк : Луцький НТУ, 2023. – 50 с.

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    Виконавець НДР 0120U105661 «Дослідження туристично-ресурсного потенціалу Західного Полісся», (22.12.2020-31.12.2024)

  • 9) робота у складі експертної ради з питань проведення експертизи дисертацій МОН або у складі галузевої експертної ради як експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, або у складі Акредитаційної комісії, або міжгалузевої експертної ради з вищої освіти Акредитаційної комісії, або трьох експертних комісій МОН/зазначеного Агентства, або Науково-методичної ради/науково-методичних комісій (підкомісій) з вищої або фахової передвищої освіти МОН, наукових/науково-методичних/експертних рад органів державної влади та органів місцевого самоврядування, або у складі комісій Державної служби якості освіти із здійснення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)

    1. Експерт з науково-технічної експертизи проектів на Конкурсі проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах у сфері управління МОН в період з 2016-2020 рр. (секція: економічні перетворення, демографічні зміни та благополуччя суспільства). (наказ МОН України № 545 від 20.05.2016 р).

  • 10) участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”

    Очна участь у міжнародному проекті «CEEPUS» (липень 2022 р), наказ №314/01-02 від 22.06.2022.

  • 11) наукове консультування підприємств, установ, організацій не менше трьох років, що здійснювалося на підставі договору із закладом вищої освіти (науковою установою)

    Наукове консультування КП «Центр туристичної інформації та послуг», довідка № 161/8 від02.03.2023.
    Наукове консультування:Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності в рамках якого проходила ХXІ Міжнародна виставка-ярмарок «ТурЕКСПО-2020», XІV Спеціалізована виставка «Готельний та ресторанний бізнес»,(20-22жовтня) м. Львів, 2020, Довідка, сертифікат, подяка.
    Наукове консультування: Гостинний еко-простір «Пік-Нік» с.Забороль, вул. Володимирська 119а. Довідка №24/01 від 17.01.2023
    Наукове консультування: Арт хостел-готель «Адреналін», м.Луцьк, вул. Карбишева, 1.
    Наукове конcультування Центру туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center», довідка №18/2 від 27.04.2023 р.

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    1. Сидорук С. В. Школа готельного менеджменту: організація роботи та устаткування на прикладі готелю. Актуальні проблеми та перспективи розвитку економіки України : [матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (4 грудня 2019 р.)] / відп. ред. Л. Г. Ліпич, А. М. Лялюк. Луцьк, 2019. С.190- 192.
    2. Сидорук С.В. Вплив карантину на організаційні комунікації //Теорія та практика менеджменту: матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (13 травня 2020 р.) / Відп. ред. проф. Л. Черчик. Луцьк, 2020. – С.419-420.
    3. Сидорук С.В. Смарт-організація туристичної діяльності спроможної громади (на прикладі Боратинської ОТГ)/The VI th International scientific and practical conference «About the problems of science and practice, tasks and ways to solve them» (October 26-30, 2020). Milan, Italy 2020. 596 p. Р.580-
    583. https://repo.odmu.edu.ua/xmlui/bitstream/handle/123456789/8259/Borisyuk….
    4. Сидорук С.В. Організація туристично-рекреаційних подорожей для інклюзивних туристів // Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», (19 - 20 травня) 2020 р. – К.: НУХТ, 2020 р. – С.92-94. http://old.nuft.edu.ua/page/51adaed39c2a2/files/%D0%B3%D0%BE%D1%82_%D1%….
    5. Сидорук С.В. Аналіз термального комплексу «Теплі води». Управління розвитком туризму та готельно-ресторанного бізнесу в циркулярній економіці: матеріали I Міжнар. наук.- практ. інтернет-конф. (18 трав. 2021 р.) / відп. ред. О. М. Полінкевич, О. М. Громик. Луцьк : Луцький НТУ, 2021. С. 117-120. 288 с.
    6. Сидорук С.В. Регіональний туризм: сучасний стан та шляхи оптимізації: Матеріали міжнародної науково-практичної конференції (2 квітня 2021 р.). Київ. 2021. С.54-57. 172 с.
    7. Сидорук С.В., Коханюк В.О. Інноваційні підходи до якості харчування в ресторанах. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2023. С. 169-171.
    8. Сидорук С.В., Мазурчук П.Т. Тенденції розвитку здорового харчування «fiteats» у сучасному середовищі. Індустрія гостинності: стан, тенденції розвитку та перспективи галузі в умовах війни : збірник праць Міжнародного науково-практичного форуму (м. Львів, 19‒21 квітня 2023 р.) / [відп. ред.: проф. О. І. Мороз]. Львів: «Камула», 2023. С. 449-452.
    9. Сидорук С.В. Коваль З.В., Ребрендинг як елемент популяризації зеленого туризму у Волинській області. Реалії та перспективи розвитку індустрії гостинності в умовах інтеграційних процесів: тези доповідей VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. – Мукачево: РВВ МДУ, 2023.С. 65-69.

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    Кардаш Олена Миколаївна, диплом ІІІ ступеня за перемогу у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності Туризм, Харків, 2020
    Робота у складі організаційного комітету другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності Готельно-ресторанна справа, Львівський інститут економіки і туризму, 2020 рік
    Робота у складі апеляційної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності Готельно-ресторанна справа,Одеська національна академія харчових технологій, наказ №38-01 від 19.02.2021 року.

  • 15) керівництво школярем, який зайняв призове місце III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів, II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України”; участь у журі III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів чи II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України” (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня)

    Баденчук Дарина, диплом І ступеня за участь у Міжнародній науково-освітній олімпіаді з туризму. НТУ «Дніпровська політехніка», грудень 2020 року
    Бондар Анастасія, диплом ІІ ступеня, за участь у Міжнародній науково-освітній олімпіаді з туризму. НТУ «Дніпровська політехніка», 2022.

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    Член громадської спілки «Асоціація індустрії гостинності України» 2020р.Сертифікат Член громадської організації «Ресторанна гільдія» 2020р. Сертифікат
    Член громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» кваліфікований туристичний гід до 31.03.2021 року (№ 0126) Посвідчення.
    Член громадської спілки «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні». Керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» у Волинській області, 2020-2022р. Сертифікат.

  • 20) досвід практичної роботи за спеціальністю (спеціалізацією)/професією не менше п’яти років (крім педагогічної, науково-педагогічної, наукової діяльності) із зазначенням посади та строку роботи на цій посаді

    Досвід практичної роботи - Гостинний еко-простір «Пік-Нік» с.Забороль, вул. Володимирська 119а, на посаді виконавчого директора на основі генерального доручення (ксерокопія) від Сидорук Л.А. терміном на 5 років.
    Зареєстровано ТМ ПікНік (клас 35,43) m202113836, (2021).